Наближава важен ден за всеки вярващ - Великден. За този голям

...
Наближава важен ден за всеки вярващ - Великден. За този голям
Коментари Харесай

Оригинални идеи за украса на великденския козунак СНИМКИ

Наближава значим ден за всеки набожен - Великден. За този огромен и ярък празник ние обичайно печем козунаци. Те би трябвало да бъдат украсени. Но декорът под формата на бяла глазура и буквите „ XB “ от дълго време са остарели. Днес можете да украсите празничните печива по разнообразни способи.

Предлагаме ви няколко истински и съвременни хрумвания по какъв начин да украсите красиво козунаците за Великден през 2024 година Този развой лишава известно време, тъй че отделете няколко часа, с цел да създадете красивото великденско печене на вашите фантазии.

Не би трябвало да измисляте нещо прекомерно комплицирано или нереалистично: комплицирани дизайни или орнаменти. Можете да украсите козунак красиво и автентично по лесни способи, без да харчите доста пари за украса, скъветва Novini.LIVE. Изберете потвърдени предписания за глазура. Тя би трябвало да е гладка и плътна, да не се рони и да издържи дълго време. Можете също по този начин да употребявате меренг или шоколад вместо глазура.

Прованс

Великденските козунаци в жанр Прованс ще бъдат естетични и доста нежни. Тези печени артикули могат да бъдат украсени, да вземем за пример, със сушени стръкове лавандула или стръкове свеж розмарин.



Свежи цветя и сухи цветя

Тази алтернатива за украса не е годна за консумация, само че наподобява доста естетична. По-добре е да употребявате сухи или леко изсъхнали цветя, с цел да не накисват глазурата. Но в случай че въпреки всичко решите да употребявате свежи цветя, тогава е по-добре да вземете нормалните култивиран, а не диви, тъй като те ще влязат в контакт с хранителния артикул.



Декорация със сушени плодове и захаросани плодове

Може да бъде освен красиво, само че и доста вкусно. За подобен елементарен фон можете да вземете:

многоцветни дражета;
захарни топчета;
сушени плодове;
ядки.

Можете също да си поиграете с цвета на глазурата, като употребявате хранителни оцветители.



Макарон

Този изтънчен френски десерт елементарно може да се трансформира в първокласна декорация за козунак. Можете да вземете разнообразни размери, а с цел да е още по-красиво, украсете с миниатюрни целувки и захарни перли. Но би трябвало да се има поради, че подобен фон може да се окаже много безценен.



Пресни горски плодове 

Тази декорация като че ли служи като увещание, че лятото идва. Много красиво ще наподобяват ягоди, боровинки, къпини, малини, физалис. За да завършите декора, прибавете зелени клончета розмарин или мента.

 

Шоколадови и карамелени украшения

Шоколадът и карамелът постоянно са голямо поле за въображение. Можете да си купите обичаните си бонбони или шоколадови пръчици и да ги поставите върху козунака. В продажба можете да намерите и разнообразни шоколади и бонбони във формата на яйца.



Ядки

Един от най-простите, само че много ефектни способи за декорация на великденски козунаци е с ядки. Половинки или цели орехи, бадеми или кашу могат да се трансфорат в истинска украса. Обикновено към ядките можете да добавите сушени плодове или шоколад.



Меренг

Швейцарският меренг, или целувчената примес, също ще наподобява елегантно и автентично за Великден. И най-важното е, че се подготвя бързо, не се рони и не залепва. За да стане още по-интересно, можете да я обгорите леко с горелка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР